logo
Aktuality ze světa folkloru, folklorní soubory, folklorní festivaly a akce,
folklorní CD, MC, publikace, zvyky a pranostiky, kuchařka...
Český rok

Novinky
Folklorní soubory I.
Folklorní soubory II.
Folklorní kalendář
Folklorní festivaly
Festival Tradice
Folklorní CD a MC
Folklorní fotogalerie
Folklor v éteru
Folklorní publikace
Folklorní kuchařka
Zvyky a pranostiky
Lidé ve folkloru
Folklorní oblasti
Slovensko
Archiv příspěvků
Krátké pozvánky

Kontakt
Pro registrované

Medové perníčky

jeden z mnoha receptů na upečení chutných perníčků
Těsto připravíte ze 65 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 10 dkg tekutého medu, 5 dkg másla, 3 dkg sádla, 1 dkg jedlé sody, 4 vajec, malé lžičky tlučeného anýzu, malé lžičky skořice, půlky malé lžičky tlučeného hřebíčku, půl lžičky zázvoru, půl lžičky tlučeného nového koření a dvou hvězdiček badyánu. Těsto musíte dobře zpracovat den před vlastním pečením a během doby kdy bude ležet nesmí k němu vzduch.
Ve středně vyhřáté troubě můžete upéct libovolně vykrájené tvary z rozváleného těsta, které ještě horké potřete jednou nebo dvakrát rozšlehaným vajíčkem. Jíst můžete po vychladnutí hned, a nebo si perníčky ozdobit pro radost svoji nebo svých blízkých. Bílou polevu uděláte z jednoho bílku, 15 dkg cukru, jedné lžičky citronové šťávy a jedné lžičky Solamylu. Pevnou ruku při zdobení a hlavně, dobrou chuť!
Zveřejněno 14.01.2000 v 06:24 hodin

ČESKY DEUTSCH ENGLISH POLSKI

logo

POZVÁNKY
***********
Copyright 1998-2023 © Aleš Mokren a Luděk Šorm