![]() folklorní CD, MC, publikace, zvyky a pranostiky, kuchařka... | ||
![]() Novinky Folklorní soubory I. Folklorní soubory II. Folklorní kalendář Folklorní festivaly Festival Tradice Folklorní CD a MC Folklorní fotogalerie Folklor v éteru Folklorní publikace Folklorní kuchařka Zvyky a pranostiky Lidé ve folkloru Folklorní oblasti Slovensko Archiv příspěvků Krátké pozvánky Kontakt Pro registrované | Medové perníčkyjeden z mnoha receptů na upečení chutných perníčků
Těsto připravíte ze 65 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 10 dkg tekutého medu, 5 dkg másla, 3 dkg sádla, 1 dkg jedlé sody, 4 vajec, malé lžičky tlučeného anýzu, malé lžičky skořice, půlky malé lžičky tlučeného hřebíčku, půl lžičky zázvoru, půl lžičky tlučeného nového koření a dvou hvězdiček badyánu. Těsto musíte dobře zpracovat den před vlastním pečením a během doby kdy bude ležet nesmí k němu vzduch.
Ve středně vyhřáté troubě můžete upéct libovolně vykrájené tvary z rozváleného těsta, které ještě horké potřete jednou nebo dvakrát rozšlehaným vajíčkem. Jíst můžete po vychladnutí hned, a nebo si perníčky ozdobit pro radost svoji nebo svých blízkých. Bílou polevu uděláte z jednoho bílku, 15 dkg cukru, jedné lžičky citronové šťávy a jedné lžičky Solamylu. Pevnou ruku při zdobení a hlavně, dobrou chuť!
Zveřejněno 14.01.2000 v 06:24 hodin | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *********** |